Japanese recipes

Nibitashi de navet

Nibitashi de navet

Vous pouvez la déguster chaude le jour même, mais aussi froide le lendemain. Le goût est d'une simplicité Zen, et convient également aux végétaliens.


Braised eggplant with miso and ginger

Braised eggplant with miso and ginger

Ce plat a une saveur bien prononcée qui se marie bien avec le riz nature. Il se conserve plusieurs jours et est donc adapté comme plat de réserve.

Takikomi Kayaku gohan / Kayaku gohan

Takikomi Kayaku gohan / Kayaku gohan

It is a rice dish seasoned with dashi and soy sauce, accompanied by mushrooms, vegetables, meat or fish. I'm sharing my Kayaku gohan recipe with you, a healthy and nourishing version.


Awase Dashi : le bouillon de base de la cuisine japonaise

Awase Dashi : le bouillon de base de la cuisine japonaise

Le bouillon de bonite séchées possède une saveur de poisson fin et en y ajoutant le kombu on obtient une légère douceur, c’est l’Awase dashi.

Mackerel Nitsuke (fish stew)

Mackerel Nitsuke (fish stew)

Nitsuké means stew in Japanese. It is typical and authentic Japanese home cooking. Use Umeboshi (salted plum) if you can find it at the organic grocery store. The sourness of the plums makes this fish stew delicious.